Gönderen Konu: Nasıl çıkarma yapabilirim?  (Okunma sayısı 9821 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı mertm 14022

  • Azab
  • *
  • İleti: 47
    • Profili Görüntüle
Nasıl çıkarma yapabilirim?
« : 05 Mayıs 2011, 16:29:08 »
 ''Nasıl çıkarma yapabilirim?''


ben bu sorunla karşı karşıyayım nasıl uçakla veya gemi ile çıkarma yapablirim

1)uçakla çıkarma ?
2)gemi ile çıkarma ?

ikisinin yanıtını istiyorum teşekkürler :)

Çevrimdışı Deniz

  • Sekban
  • *
  • İleti: 1898
    • Profili Görüntüle
    • DotA Türk
Ynt: Nasıl çıkarma yapabilirim?
« Yanıtla #1 : 05 Mayıs 2011, 17:26:17 »
1) Uçakla indirme yapmak için "transport" türü uçaklara ve "paratrooper" türü askere ihtiyacın var. Bunları ürettikten sonra "paratrooper"ları ve "transport" uçaklarını aynı şehre getir, "paratrooper"lara tıklayıp uçağa bindirme tuşuna bas.

2) Gemi ile çıkartma yapmak istiyorsan "transport" türü gemi üretmelisin, bu gemiler her türden kara birliğini taşıyabilirler. Bindirme işlemi de üsttekiyle aynı, yani aynı liman şehrinde olmalılar. Yalnız çıkarma yapacağın şehrin sahili olmalı, yoksa çıkarma yapamazsın. Sahil olup olmadığını şehre tıklayarak açılan pencereden öğrenebilirsin.

Çevrimdışı Rikimaru

  • Azab
  • *
  • İleti: 21
    • Profili Görüntüle
Ynt: Nasıl çıkarma yapabilirim?
« Yanıtla #2 : 05 Mayıs 2011, 17:37:10 »
1) Uçakla indirme yapmak için "transport" türü uçaklara ve "paratrooper" türü askere ihtiyacın var. Bunları ürettikten sonra "paratrooper"ları ve "transport" uçaklarını aynı şehre getir, "paratrooper"lara tıklayıp uçağa bindirme tuşuna bas.

2) Gemi ile çıkartma yapmak istiyorsan "transport" türü gemi üretmelisin, bu gemiler her türden kara birliğini taşıyabilirler. Bindirme işlemi de üsttekiyle aynı, yani aynı liman şehrinde olmalılar. Yalnız çıkarma yapacağın şehrin sahili olmalı, yoksa çıkarma yapamazsın. Sahil olup olmadığını şehre tıklayarak açılan pencereden öğrenebilirsin.
Sahil derken liman oluyor değilmi? :rifle:
Kim demiş avrupa medeni,ne edep ne haya çırıl çıplak teni,medeniyet dediğin soymaksa bedeni,desene hayvanlar sizden daha medeni.
Mehmet Akîf Ersoy

Çevrimdışı Deniz

  • Sekban
  • *
  • İleti: 1898
    • Profili Görüntüle
    • DotA Türk
Ynt: Nasıl çıkarma yapabilirim?
« Yanıtla #3 : 05 Mayıs 2011, 18:01:11 »
Liman olsaydı, liman derdim.

Çevrimdışı Spartan

  • Sekban
  • *
  • İleti: 1952
    • Profili Görüntüle
Ynt: Nasıl çıkarma yapabilirim?
« Yanıtla #4 : 05 Mayıs 2011, 18:12:30 »
Bu sahil olayının HoI-2'de olduğunu biliyorum, fakat HoI-3'te de olduğuna emin misiniz? Benim hiç gözüme çarpmadı, aynı şekilde şehre tıkladığımızda nerede yazıyor tam olarak? Ben mesela 1944 senaryosunda BK ile Fransa'nın tüm kıyı şehirlerine çıkarma yapabiliyorum?
Benim eylemlerimi komuta etmek, nasıl davranmam gerektiğini söylemek ve bunu yönlendirecek bir yasa oluşturmak hiç kimsenin üstüne vazife değildir. - Max Stirner

Yükseldikçe uçma bilmeyenlere daha küçük görünmemiz kaçınılmazdır. - Friedrich Nietzsche

http://theanarchistlibrary.org/library/the-anarchist-faq-editorial-collective-an-anarchist-faq
http://www.submedia.tv/
http://sosyalsavas.org/

Çevrimdışı Deniz

  • Sekban
  • *
  • İleti: 1898
    • Profili Görüntüle
    • DotA Türk
Ynt: Nasıl çıkarma yapabilirim?
« Yanıtla #5 : 05 Mayıs 2011, 18:22:51 »
Uzun süre oynamadım ama sanki bunda da vardı sahil olayı. Tabi bir büyüğe de sormak lazım.

Çevrimdışı Lafferty

  • Sekban
  • *
  • İleti: 1294
    • Profili Görüntüle
Ynt: Nasıl çıkarma yapabilirim?
« Yanıtla #6 : 06 Mayıs 2011, 09:48:29 »
İstediğin her yere çıkarma yapabilrsin ;)
Yanlız çıkarma yaptıktan sonra ordaki birliklerine supply ulaştıramazsan güme giderler.Limanda olmadığı için sadece havadan Transp. supply ulaştırabilrsin."Invasion" dersin istediğin ve menzilinin yettiği yere...
Edit : 2. bir yol yakınlarda liman varsa supplyin bitmeden orayı ele geçirmebilirsin.
Sahil olayı ne? ;D
« Son Düzenleme: 06 Mayıs 2011, 09:51:44 Gönderen: lofferty »

Çevrimdışı mertm 14022

  • Azab
  • *
  • İleti: 47
    • Profili Görüntüle
Ynt: Nasıl çıkarma yapabilirim?
« Yanıtla #7 : 06 Mayıs 2011, 18:54:19 »
1. Resim



2. Resim

Çevrimdışı Lafferty

  • Sekban
  • *
  • İleti: 1294
    • Profili Görüntüle
Ynt: Nasıl çıkarma yapabilirim?
« Yanıtla #8 : 06 Mayıs 2011, 19:43:56 »
Oyunda lack of supply'nin en belirgin şekilde işlendiği yer bende ilk oynadığımda 2 ayda alamıştım Atina'yı.
Önce Atina önünde ki birliklerini azalt 4 tümen yeterli.Orası dar bir boğaz olduğu için feci penalty alırısn.Oraya sürekli Transp. air suplly taşı daha sonra geri mevzide bir yerde 2 tümeni gemilere bindir Atinan'ın doğusunda bir ada var boğazla Atina'ya geçişi var oraya askerlerini çıkar ve hem kardan hemde boğazdan saldır.Tac larıda devreye soakrsan kısa sürede alırsın.Bu arada Atina'nın doğıusunda ki yer çıkardığın askerlere Transp. uçakalrı ile suplly vermeyi unutma.
Sağ alt koşede Taranto idi herhalde orda limanın var ordan kaldır gemi ve uçakları.İngilizler dokunmaz büyük ihtimalle.Dokunurlarsada gece kaçır gemileri oraya.Yanlız bürük bir sorunun olacak Afrika'ya çıkarma yaparsan bile oraya suplly yetiştirebliecekmısın Kraliyet donanması seni sinir eder e konvoy gemilerini yok eder 15 - 20 günde tabi şimdiye dek etmediler ise....
 
       -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vichy France; Fransanın yıkıldıktan sonra Almanların kurdğu bi nevi kukla(kağıt üzrinde özgür bir devlet ama yönetimdeki herkes Alman sempatisi içeren kişiler.) devlet.Fransa yıkılınca belirli topraklar Vichy Fransa ya gider sende işte onlara gidecek topraklarn büyük bir kısmını almışsın.Almasan daha iyi gibi idi.Yani ALmanlar'a giden topraklar event ile gelen topraklar sen bir şey yapamazsın.Ha Almanya'dan ayrı savaş açarsan o ayrı.

Edit : Oyununun günceleştirmelerini yap daha hızlı ve daha keyifli olur..
« Son Düzenleme: 06 Mayıs 2011, 19:46:42 Gönderen: lofferty »

Çevrimdışı mertm 14022

  • Azab
  • *
  • İleti: 47
    • Profili Görüntüle
Ynt: Nasıl çıkarma yapabilirim?
« Yanıtla #9 : 06 Mayıs 2011, 22:24:03 »
Atinaya dediğn taktiği uyguladım ve anında bırak atinayı yunanistan anında teslim oldu (gerçekten ustasısın oyunun) Teşekkürler.


(Vichy Fransa konusunuda anladım :) )


____________________________

Birde bu soruyu sormaktan gerçekten utanıyorum :D çünkü -- Suplly Ne Demek ??? :D --
« Son Düzenleme: 06 Mayıs 2011, 22:26:01 Gönderen: mertm 14022 »

Çevrimdışı Spartan

  • Sekban
  • *
  • İleti: 1952
    • Profili Görüntüle
Ynt: Nasıl çıkarma yapabilirim?
« Yanıtla #10 : 06 Mayıs 2011, 22:27:30 »
Lojistik. Eğer birliklerin yeterli lojistiği alamazsa savaşlarda eksi puan alırlar. Ve eğer hiç lojistik alamazlarsa düşman bölgelerine saldıramazlar.
Benim eylemlerimi komuta etmek, nasıl davranmam gerektiğini söylemek ve bunu yönlendirecek bir yasa oluşturmak hiç kimsenin üstüne vazife değildir. - Max Stirner

Yükseldikçe uçma bilmeyenlere daha küçük görünmemiz kaçınılmazdır. - Friedrich Nietzsche

http://theanarchistlibrary.org/library/the-anarchist-faq-editorial-collective-an-anarchist-faq
http://www.submedia.tv/
http://sosyalsavas.org/

as12atay

  • Ziyaretçi
Ynt: Nasıl çıkarma yapabilirim?
« Yanıtla #11 : 06 Mayıs 2011, 22:29:07 »
En kısa yolda erzak yakıt ve mermi.

Çevrimdışı mertm 14022

  • Azab
  • *
  • İleti: 47
    • Profili Görüntüle
Ynt: Nasıl çıkarma yapabilirim?
« Yanıtla #12 : 07 Mayıs 2011, 10:12:03 »
Anladım zaten askerler saldırmıyor asker profilide suplly (yani sandık gibi şekil olan yer) kırmızı anlatım teşekkürler


peki bunu çözümü yokmu nasıl suplly yardımı ederim mesela fabrikamı kurmam gerekiyorda menzili uzatmalıyım sanırım menzil dışında Afrika

Çevrimdışı Lafferty

  • Sekban
  • *
  • İleti: 1294
    • Profili Görüntüle
Ynt: Nasıl çıkarma yapabilirim?
« Yanıtla #13 : 07 Mayıs 2011, 12:21:54 »
1.Yeterli supply ayır produced sekmesinden.
2.Yeterli transp. gemilerin olması lazım.
3.Bu gemilerin menzilleri farketmez dünyanın öbür ucuna kadar gider.
4.Bu gemileri koruman lazım.Gideceği yere kadar;tabi İtalya olduğun için biraz sıkıntılı olacak,İngiliz denizaltı ve gemileri bu gemileri batıracak.
Oyun oynarken şöyle nası tabir edeyim gemi batma sesi duyarsan bu 2 şekildedir 1. sinde sen düşman transp. gemilerini batırıyorsundur,2. düşman senin transp. gemilerini batırıyordur.Bunuda görmek için sağ altaki minimapın üstünde harita modları var işte bu harita modlarında sağdan 2 yada 3  şekli seç muhtmelen naval moddu onu seçersen denizler üzerinde patlama resimleri olacaktır onların üstüne gelirsen ne akdar gemin neree battığını haftalık olarak görebilrsin.Tabi bunlar sadece gemi deil hammadde alış veriş gemileride olabilir.

Çevrimdışı mertm 14022

  • Azab
  • *
  • İleti: 47
    • Profili Görüntüle
Ynt: Nasıl çıkarma yapabilirim?
« Yanıtla #14 : 07 Mayıs 2011, 12:30:52 »
Teşekkürler zaten oo transporterlerin yanında bayagı bi savaş gemisi koyuyorum koruyo mesela norveçe çıkarma yaparken ingilizler saldırdı ama batıramadı savaş gemileri sayesinde batmadılar :) bilgi için teşekkürler

Çevrimdışı AsSasSiN

  • Azab
  • *
  • İleti: 12
  • E Pluribus Unum
    • Profili Görüntüle
Ynt: Nasıl çıkarma yapabilirim?
« Yanıtla #15 : 10 Mayıs 2011, 15:40:04 »
Arkadaşlar ben oyunun yenisiyimde transport , paratrooper fln demişsiniz onları ben nasıl üretebilirim?

Supplies fln demişsiniz onları nasıl yapıcam?

Yardım ederseniz sevinirim.

Çevrimiçi Ragnarr Loðbrók

  • Ağır Süvari
  • *
  • İleti: 7003
  • Einhärjar
    • Profili Görüntüle
Ynt: Nasıl çıkarma yapabilirim?
« Yanıtla #16 : 10 Mayıs 2011, 15:47:27 »
Türçkede 'fln' diye bir kelime yok.

Teknolojilerini geliştirmen gerekli.

Çevrimdışı AsSasSiN

  • Azab
  • *
  • İleti: 12
  • E Pluribus Unum
    • Profili Görüntüle
Ynt: Nasıl çıkarma yapabilirim?
« Yanıtla #17 : 10 Mayıs 2011, 17:05:25 »
Teknolojiyi geliştirince otomatik olarak mı üretiliyor?
« Son Düzenleme: 10 Mayıs 2011, 18:59:12 Gönderen: AsSasSiN »

Çevrimiçi Ragnarr Loðbrók

  • Ağır Süvari
  • *
  • İleti: 7003
  • Einhärjar
    • Profili Görüntüle
Ynt: Nasıl çıkarma yapabilirim?
« Yanıtla #18 : 10 Mayıs 2011, 17:10:34 »
Hayır kendin üretim sırasına koymalısın.

Çevrimdışı AsSasSiN

  • Azab
  • *
  • İleti: 12
  • E Pluribus Unum
    • Profili Görüntüle
Ynt: Nasıl çıkarma yapabilirim?
« Yanıtla #19 : 10 Mayıs 2011, 18:45:07 »
Ben oyuna yeni başladım diyorum sen üretim sırasına koymalısın diyosun.