Star and Crescent
Modun adından da anlaşılacağı gibi oyun Türkiye ile ilgili bir mod. Modumuz Ay ve Yıldız, oyuna Türkiye ile ilgili birçok özellik ekliyor. Ben açıkcası modu oldukça beğendim. Birçok tarihsel olayı Focuslara eklemişler. Özellikle Hatay'da referandum isteme, Musul'u isteme gibi olaylar var. Modun özellikleri:
Türkiye artık kendi Factionunu kurabiliyor: Sadabat Paktı.
Türk nufüsu 1935 sayımlarına göre 14.45 milyondan 16.16 milyona yükseltildi.
Türk bölgeleri daha coğrafi olacak şekilde düzenlendi.
İstanbul ve Bursa demilitarized olarak başlıyor ve sadece Focus ağacından Montreux Kongresi araştırıldığı takdirde asker girebiliyor.
Ege Adaları ayrıştırıldı ve batıdaki adalar nüfusuyla birlikte Yunanistan'ın Thessaly bölgesine bağlandı.
Eğer Sovyetler boğazlarda hak talep ederse, 4 bölge yerine artık sadece Bursa ve İstanbulda hak talep edebiliyor.
Hatay bölgesi ve eventi eklendi.
En batıdaki Trakya bölgeleri Makedonya Merkezine eklendi. Tarihsel olarak Türkiye'nin bu bölgelere bir agresif hareketi ordaki Müslüman halkı korumak için olabiliyor.
Bulgaristan bölgelerindeki yapılar elden geçirildi. Böylece Türkiye artık Kuzey Trakya'da hak iddia edebiliyor.
Faşist Türkiye'nin adı artık Neo-Ottoman Empire yerine Turan Empire olarak değişiyor.
Türk lider ve advisorlar tarihe uygun olacak şekilde değiştirildi.
Bazı dil hataları giderildi.

Kurulum:1) Stellaris Mod Installer adlı dosyayı indirip \Documents\Paradox Interactive\Hearts of Iron IV\mod içine atın
2) Sonra Çalıştırın. Oluşan config.ini belgesini açıp yazan 1.0.* rakamları kendi sürümünüze göre değiştirin.(Örn: 1.1.* yapın)
3) Mod.zip dosyasını aynı klasöre atıyoruz.
4) Daha sonra bu zip dosyasını stellarismodinstaller.exe üzerine sürükleyip bırakın.
5) Launcher'a girip modu aktifleştirin. Bu kadar.