Oyunda 6 Kasım 1915'e kadar geldim. Fraps sorunlu olduğu için resim ekleyemiyorum fakat oyundaki gelişmelerden biraz bahsedeyim. Oyunun gidişatını anlayabilmek için Fog of War'ı kaldırmak suretiyle ara ara ufak bir hile yaptım.
Daha önceki planlarıma uygun olarak ilk aşamada Sırbistan sınırındaki mevcut birliklere ek olarak 2 kolordudan oluşan Avusturya-Macaristan 2.Ordusu'nu ve Von Kluck kumandasındaki 5 kolurduyu Sırbistan'ın fethi için görevlendirdim. Batı'da cepheyi genişletmeyerek 3 orduyla Alsas-Loren'de savunma yaptım, burada Fransız ve İngilizler ciddi kayıplar verdiler. Doğu'da savaşın ilk aylarında Doğu Prusya'yı Memel haricinde elimde tutttum, 1914 sonlarında Varşova önlerine geldim, Galiçya'da ise 1915'e kadar Ruslar savaşın ilk aylarından başlayarak uzun süre Przeymsl ve Lemberg'i kuşattılar fakat alamadılar. Bu arada Ekim ayında savaşa giren Osmanlı ile Doğu Cephesi'nde savunmada kaldım, Ruslar kış geçtikten sonra iki kolorduyla Van'a yürüyeşe geçtilerse de şehri savunmayı başardık. Van'daki Ermeni ayaklanması da bastırıldı. (Neden bilmyiorum, Sarıkamış üzerinden saldırmadılar.Sayıca üstün olmalarına rağmen ciddi bir tehdit yaratamadılar.) İngilizler 7 Kasım'da Adana'ya çıkarma denemesi yaptılar, başarısız oldular. Ani bir saldırıyla Kanal'ı geçip, Mısır'a yürümek istedim, ben de başarılı olamadım. Fakat yinede Kanal'daki sayı üstünlüğümü koruyorum.
1915 baharında hala direnen Sırbistan'a karşı savaşı yoğunlaştırdım, yıpranmış Rus ordusuna karşı da geniş bir harekat başlattım.
Sırbistan'da 22 Mayıs'da Belgrad'dan sonraki başkent Nish'i aldım, Üsküp'e yürüyüşü başlattım. Sırbistan'ın teslim olması 28 Ağustos 1915'i buldu. Bu sırada İtalya savaşa girmişti. Sırbistan'ın tesliminden sonra da Bulgaristan bizim safımızda, Yunanistan karşı tarafta yerini aldı. Alman-Avusturyalı-Türk-Bulgar ortak saldırısıyla Selanik ele geçirildi. Karadağ ve Arnavutluk coğrafi konumlarından da yararlanarak direniyorlar.
Doğu Cephesi'nde ise; Memel kurtarıldı, Litvanya içlerine ilerleme başladı. Varşova düştü, Brest-Litovsk'a dayandım. Avusturyalılar da Galiçya'yı kurtardı, Ruslar Tarnopol ve Czernovitz'de direnmeye çalışıyorlar.
Fakat 23 Ekim'de beklenmedik bir gelişme oldu, Fransa Alsas-Loren'i geçemeyeceğini anlayınca Belçika'ya savaş ilan etti. Dolayısıyla Rusya'dan bazı birlikleri çekmek zorunda kaldım.
Mevcut durumu özetlersek;
- Özellikle Polonya ve Galiçya'da Ruslar çok büyük kayıplar verdiler, telafi edebileceklerini sanmıyorum. Rus cephesi çökmüş durumda. Hem sayısal, hem stratejik üstünlük tamamen bende.
- İtalyanlar Trento'yu alıp İnssbruck'a ilerlediler. Hem Sırbistan'dan hem de Doğu'dan getirdiğim yeni birliklerle orada durumu dengelemeyi umuyorum.
- Osmanlı'nın durumu şu anda gayet iyi, Ruslar beklediğim saldırıyı gerçekleştirmediler, Van üzerinden cılız bir saldırı gerçekleştirdilerse de başarılı olamadılar. Kış geçtikten sonra ben Kafkaslar üzerinden bir saldırı yapmayı planlıyorum. Basra'dan çıkan İngilizler Kut'ül Amare'yi ele geçirdiler. Süveyş'de ise durum lehime. Çanakkale cephesi açılmadı.
- Fransızlar'ın Belçika'ya beklenmedik saldırısı, beni baya şaşırttı. Başarılı olurlarsa savaşın lehimde ilerleyen mevcut seyri değişebilir.
- İngilizler donanmamı neredeyse yok ettiler. Dolayısıyla ticaret yolları kesilmiş durumda, sıkıntı büyüyebilir. Almanya'nın ULUSAL MORAL'i 78.
Batı cephesinin genişlemesi planlarımı değiştirdi, gelecek aylarda Rusya'ya öldürücü darbeyi vurmayı planlıyorum. Aksi halde üstünlüğü yitirebilirim.
Beginner'da açtığımdan olsa gerek oyun kolay geldi. Bir de şöyle bir şey var. Bilgisayar çok fazla sayıda HQ üretmiş. Yapay zeka sorunu mu yoksa var mı bir bildiği..